Bel ons

078 681 2829

Inschrijven als patiënt

info@prodens.nl

Onder de algemene tandheelkunde valt uw controlebezoek, 1-2 keer  per jaar. Regelmatig worden hierbij een of meerdere röntgenfoto’s gemaakt en tandsteen verwijderd.
Röntgenfoto’s dienen om beginnende cariës of eventuele ontstekingen bij de wortels te ontdekken.
Tijdens de controle worden ook het tandvlees (DPSI score) en de hele mondholte/mondslijmvlies gecontroleerd. Mondslijmvliesontstekingen of stomatitis zijn niet te onderschatten en moeten serieus genomen te worden.

Cariës, wat is het en hoe ontstaat het?
Cariës, oftewel gaatjes, is een veel voorkomend tandheelkundig probleem. Dit krijg u als er tandplak aanwezig is op de tanden. Elke keer als u iets eet of drinkt zetten de bacteriën in tandplak de suikers en koolhydraten om in zuur. Zo ontwikkelt er een zuurstoot die het glazuur kan aantasten, waardoor er gaatjes ontstaan. Als het gaatje niet behandeld wordt kan dit bederf doorzetten tot het dieper gelegen tandbeen, wat niet meer te repareren is.

Het voorkomen van cariës
Een goede mondhygiëne is zeer belangrijk ter voorkoming van gaatjes. Poets tweemaal per dag uw tanden en gebruik tandenstokers, flossdraad en ragers.
Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag. Op deze manier kan het speeksel in de mond helpen het gebit te beschermen.
Daarnaast is een regelmatige controle bij de tandarts erg belangrijk.
Beginnende gaatjes kunnen herstellen door te poetsen met fluoridetandpasta en/of via een fluoridebehandeling bij de tandarts.

Wij gebruiken geen amalgaam vullingen!

Niet op tijd behandelde cariës, lekkende vullingen, tandvleesontstekingen en verschillende iatrogene processen leiden tot pulpaholte-ontsteking.

Een wortelkanaalbehandeling wordt vaak in twee behandelingen uitgevoerd afhankelijk van de positie van de tanden, het aantal wortels en eventuele problematiek ivm kroon/brugwerk of revisie van een eerder behandeld element.