Bel ons

078 681 2829

Inschrijven als patiënt

info@prodens.nl

Guided implantologie

Computer-geleide implantologie, ook wel bekend als computergestuurde implantologie of digitale implantologie, is een geavanceerde benadering van het plaatsen van tandheelkundige implantaten met behulp van geavanceerde computertechnologieën en 3D-beeldvormingstechnieken.

Bij deze techniek wordt eerst een nauwkeurige 3D-scan van de mond van de patiënt gemaakt, wat resulteert in een gedetailleerd digitaal model van de mondstructuur, inclusief de kaak, tanden en omliggende weefsels. Met behulp van gespecialiseerde software kan de tandarts of kaakchirurg vervolgens de exacte positie, diepte en hoek van de implantaten digitaal plannen op basis van de anatomie van de patiënt en de gewenste esthetiek en functionaliteit.

Deze digitale implantatieplanning stelt de behandelaar in staat om de ideale implantatiepositie nauwkeurig te bepalen, rekening houdend met factoren zoals de hoeveelheid beschikbaar bot, de nabijheid van anatomische structuren en esthetische overwegingen. Met behulp van geavanceerde software kan de behandelaar ook de meest geschikte implantaten selecteren en virtueel plaatsen voordat de eigenlijke procedure plaatsvindt.

Tijdens de daadwerkelijke implantatieprocedure wordt het digitale behandelplan gebruikt als een gids voor het nauwkeurig plaatsen van de implantaten in de kaak van de patiënt. Dit kan worden gedaan met behulp van speciale chirurgische sjablonen of navigatiesystemen die de exacte locatie en hoek van de implantaten begeleiden volgens het vooraf bepaalde behandelplan.

Computer-geleide implantologie biedt verschillende voordelen, waaronder verbeterde precisie en nauwkeurigheid, minder invasieve procedures, kortere hersteltijden en betere voorspelbaarheid van de behandelresultaten. Het stelt ook tandartsen in staat om complexe gevallen effectiever en veiliger te behandelen, wat resulteert in een betere ervaring voor de patiënt en verbeterde behandeluitkomsten.