Bel ons

078 681 2829

Inschrijven als patiënt

info@prodens.nl

Restauratieve tandheelkunde

Restauratieve tandheelkunde is een tak van de tandheelkunde die zich richt op het diagnosticeren, voorkomen en behandelen van mondaandoeningen en -aandoeningen die de tanden en hun ondersteunende structuren aantasten.

Periodontale chirurgie

Periodontale chirurgie verwijst naar chirurgische procedures die worden uitgevoerd om de gezondheid van het tandvlees en het kaakbot te herstellen of te verbeteren bij patiënten met periodontitis of andere aandoeningen van het parodontium (weefsels rondom de tanden).

Klikgebit

Een klikgebit, ook bekend als een klikprothese of een implantatengedragen prothese, is een vorm van tandprothese die wordt ondersteund door tandheelkundige implantaten in de kaak.

Guided implantologie

Computer-geleide implantologie, ook wel bekend als computergestuurde implantologie of digitale implantologie, is een geavanceerde benadering van het plaatsen van tandheelkundige implantaten met behulp van geavanceerde computertechnologieën en 3D-beeldvormingstechnieken.

GBT/GTR

Botaugmentatie ( GBR), ook wel botopbouw genoemd, is een chirurgische procedure waarbij botweefsel wordt toegevoegd of versterkt in gebieden waar het bot tekortschiet of van slechte kwaliteit is.

Directe tandvervanging

Directe implantatie verwijst naar het plaatsen van een tandheelkundig implantaat onmiddellijk na het trekken van een tand, meestal tijdens dezelfde tandheelkundige afspraak.

Algemene tandheelkunde

Door een matige of slechte mondhygiëne en/of overmatige consumptie van suikers kunnen gaatjes (caviteiten) ontstaan. Om te voorkomen dat een caviteit groter wordt en pijn gaat veroorzaken zal het tandbederf in de aangetaste tand of kies moeten worden weggenomen.

Implantologie

Implantaten zijn een soort kunstwortels die als een schroef in de kaak gebracht worden ter vervanging van een tandwortel. Op een implantaat kan een kroon, brug, of overkappingsprothese worden geplaatst.

Orale chirurgie

Soms is het noodzakelijk een kleine chirurgische ingreep te verrichten. Bijvoorbeeld om verstandskiezen, wortelrest(en) of een afgebroken kies te verwijderen, een ontsteking te elimineren of om zeker te weten of een tand of kies al dan niet geschikt is voor het vervaardigen van een duurzame restauratie.

Regeneratieve tandheelkunde

Regeneratieve tandheelkunde houdt zich bezig met regeneratie van cellen, weefsels en botten in de kaakholte. Uit het bloed van de patiënt worden de stamcellen en snelgroeiende cellen gezameld en met de kunstbot gemengd.