Bel ons

078 681 2829

Inschrijven als patiënt

info@prodens.nl

Bel ons

078 681 2829

Inschrijven als patiënt

info@prodens.nl

Algemene tandheelkunde

Door een matige of slechte mondhygiëne en/of overmatige consumptie van suikers kunnen gaatjes (caviteiten) ontstaan. Om te voorkomen dat een caviteit groter wordt en pijn gaat veroorzaken zal het tandbederf in de aangetaste tand of kies moeten worden weggenomen.

Implantologie

Implantaten zijn een soort kunstwortels die als een schroef in de kaak gebracht worden ter vervanging van een tandwortel. Op een implantaat kan een kroon, brug, of overkappingsprothese worden geplaatst.

Orale chirurgie

Soms is het noodzakelijk een kleine chirurgische ingreep te verrichten. Bijvoorbeeld om verstandskiezen, wortelrest(en) of een afgebroken kies te verwijderen, een ontsteking te elimineren of om zeker te weten of een tand of kies al dan niet geschikt is voor het vervaardigen van een duurzame restauratie.

Complexe behandelingen en rehabilitaties

Met de hulp van driedimensionale technologieën kunnen wij het definitieve resultaat samen met de patiënt bespreken zodat de patiënt zelf het eindresultaat kan zien (virtuele mock up). De patiënt komt eerst voor een intake-gesprek waar meerdere conventionele en 3D-opnames worden gemaakt.

Regeneratieve tandheelkunde

Regeneratieve tandheelkunde houdt zich bezig met regeneratie van cellen, weefsels en botten in de kaakholte. Uit het bloed van de patiënt worden de stamcellen en snelgroeiende cellen gezameld en met de kunstbot gemengd.

Esthetische tandheelkunde

Cosmetische/esthetische tandheelkunde is een vakgebied binnen de tandheelkunde waarin het uiterlijk van het gebit met tandheelkundige hulpmiddelen verfraaid wordt. Gebruik wordt gemaakt van tandkleurige vulmaterialen, kronen en facings waarmee verbeteringen in vorm, stand en kleur van de tanden en kiezen kunnen worden gemaakt.