Bel ons

078 681 2829

Inschrijven als patiënt

info@prodens.nl

Orale chirurgie

Soms is het noodzakelijk een kleine chirurgische ingreep uit te voeren. Bijvoorbeeld om verstandskiezen, restanten van wortels of een afgebroken kies te verwijderen, een ontsteking te behandelen of om te bepalen of een tand of kies geschikt is voor het vervaardigen van een duurzame restauratie. Ook kan een chirurgische ingreep noodzakelijk zijn als onderdeel van een esthetische behandeling.

 

  1. Geïmpacteerde verstandskiezen
  2. Wortelpuntresectie
  3. Chirurgische kroonverlangering
  4. Tandtransplantatie en reimplantatie

 

Onze tandartsen en assistentes hebben aanvullende opleidingen gevolgd voor deze operaties en zijn gekwalificeerd voor al deze behandelingen. Alle chirurgische ingrepen worden uitgevoerd onder strikt steriele omstandigheden en met lokale verdoving.

Indien er een chirurgische behandeling nodig is, is het belangrijk dat wij op de hoogte zijn van uw gezondheidssituatie en eventueel medicijngebruik. Dit is vanwege mogelijke interacties tussen onze verdovingsmiddelen en uw medicatie of onderliggende aandoeningen. Sommige medicijnen kunnen bijvoorbeeld leiden tot een verhoogd risico op nabloedingen en een verlengde stollingstijd.

Soms is aanvullende nazorg nodig na een chirurgische ingreep. U kunt bijvoorbeeld een cold-pack mee naar huis krijgen om zwelling te verminderen, of er wordt een vervolgafspraak gemaakt om hechtingen te verwijderen, noodvoorzieningen aan te brengen of protheses aan te passen.