Bel ons

078 681 2829

Inschrijven als patiënt

info@prodens.nl

Bel ons

078 681 2829

Inschrijven als patiënt

info@prodens.nl

Implantaten zijn een soort kunstwortels die als een schroef in de kaak gebracht worden ter vervanging van een tandwortel. Op een implantaat kan een kroon, brug, of overkappingsprothese worden geplaatst.

Het consult is de eerste stap in het hele behandelproces. Tijdens het consult beoordeelt de arts uw gebitssituatie, tandvlees en de nodige 3D foto. Als uw mondhygiëne niet geschikt is voor een implantaat dan moet dat eerst in orde zijn. De 3D foto heeft u nodig om de dikte en breedte van uw bot vast te stellen. Soms is er een extra behandeling met kunstbot (botaugmentatie/sinuslifting) nodig als u niet voldoende bot heeft. Met deze 3D foto kunnen wij precies bepalen of u in aanmerking komt voor de botaugmentatie/sinuslifiting. Daarmee kunnen wij ook bepalen of er nog extra kosten bijkomen. Als u geen 3D foto heeft dan kunt u die ook bij ons op de praktijk laten maken. Afhankelijk van de grootte van de behandeling nemen wij soms een lokale(gedeeltelijk) 3D foto.

Op de afgesproken dag wordt er een implantaat geplaatst bij u door onze implantoloog. Na het plaatsen van de implantaat krijgt u een recept voor een antibioticakuur en voor pijnstillers.

Na veertien dagen komt u terug op onze praktijk om uw hechtingen te laten verwijderen en voor de nacontrole.

Afhankelijk van uw genezingsproces wordt er tussen drie en zes maanden gewacht om een healing abutments (gingiva vormers) te plaatsen. Om een goede tandvlees vorming te krijgen, wachten wij daarna nog eens twee weken.

Na twee weken nemen wij afdrukken van de geplaatste implantaten voor de kroon/brug. Binnen één of twee weken (afhankelijk van de grootte van de constructie) wordt uw kroon/brug geplaatst.

Resultaten waarop u kunt vertrouwen

Het leven veranderen One Smile At A Time!
Before ImageAfter Image
Before ImageAfter Image